fbpx

От практиката

 Шиниране на зъби при пародонтит(пародонтоза)

 При възпалително-дегенеративното заболяване *пародонтит костта около зъбите намалява и те се разклащат.Не след дълго последва и тяхната екстракция(изваждане). Освен редовното почистване, стабилизирането на зъбите в този случай е от решаващо значение.Единият вариант е това да става чрез обличането им в корони-мостове.Това е скъпо и е съпроводено с умъртвяването на зъбите.

Другият вариант е шинирането на зъбите посредством шина от фибро вклакна и фотополимер.Този вариант е по-бърз, по-евтин и се провежда в едно посещение. Резултатът е удължаване живота на зъбите с години и по-голям комфорт за пациента. Процедурата не изисква упойка, минимално инвазивна е и се понася добре от пациента. При някой ситуации изваждането на шиниран зъб не води до промяна в усмивката на пациента.

Ендодонтско избелване на зъб

Понякога след лечението(умъртвяването) на зъб неговият цвят се различава видимо от цвета на другите зъби. В такъв случай предпочитан метод е избелването на зъба отвътре-навън.Зъбът се отваря, почиства се и се поставя избелващ агент. В конкретния случай избелването на зъба отне 10 дни  и 3 посещения.

*Процедурата е противопоказна при силно разрушени зъби с много големи дефекти.При такива зъби поставянето на коронка е за предпочитане

Ортодонтско лечение с брекети

Пълно ортодонтско лечение с брекети Александър в двете дъги за пълна корекция на ротираните зъби и захапката.
Call Now Button