3Д технология при имплантите

3Д скенер може да създаде детайлни, наистина революционни изображения за вашият орален хирург, така че планирането на вашата процедура за имплантиране да е изключително прецизно. Целият процес отнема само няколко минути, а полученото количество радиация е незначително. Пациентите могат лично да видят тези изображения и да придобият чувство на увереност относно своя план за лечение, преди да бъде извършена каквато и да е операция.

Точността и прецизността са от решаващо значение, когато става въпрос за успешното поставяне на зъбен имплант. С помощта на компютърна томография и технология за компютърно планиране, резултатите от вашия хирургичен процес са по-обещаващи от всякога, позволявайки подновено орално здраве, по-силен естетичен външен вид и увеличена дълготрайност на импланта.

Как може да ми помогне CT Scan Guided Surgery?
Тази усъвършенствана система помага на доктора не само да постави вашите импланти в идеалната позиция за по-късно възстановяване, но и да оцени състоянието на вашата устна кухина преди време и да предвиди потенциални проблеми. Може да се определи дали присаждането на кост е необходимо или не преди операцията за имплантиране и всякакви анатомични проблеми могат да бъдат избегнати. Притежаването на всички тези важни знания е възможно, тъй като компютърната томография предоставя на вашия хирург точните размери на устата ви, включително челюстната кост, синусите, нервите и др.

Кой е подходящ за насочена хирургия с компютърен томограф?
Поставянето на имплант под CT обикновено се препоръчва по-силно за пациенти, които се нуждаят от възстановяване на цялата уста, тези, които са претърпели значителна костна загуба, или тези, които имат козметични проблеми. Обикновено случаи с всякакъв вид сложност могат да се възползват от тази технология.

Етапите на планиране на поставянето на импланти с CT Scan Guided Surgery включват:

  • Заснемането на скенерите е на първо място, като процесът е изключително лесен и удобен за пациента. CT сканирането от своя страна осигурява прецизно позициониране, близостта на важни близки структури и точната ширина и дълбочина на челюстната кост на пациента.
  • Данните, събрани от компютърната томография, след това се използват за създаване на подробен, триизмерен модел на устата на пациента. Докторът поставя имплантите виртуално, като гарантира правилната им ширина и дължина и съобразява разположението на останалите структури. Той дори споделя информацията с зъболекаря имплантолог на пациента, за да гарантира, че имплантите ще поддържат моста(коронката).
  • И накрая, тази цифрова обработка се използва за създаване на подробни хирургически ръководства, така че Вашият доктор да може да постави имплантите и да гарантира техния успех по практически идентичен начин.

Тъканно и костно инженерство
Що се отнася до поставянето на зъбни импланти, много пациенти са установили, че липсата на тъкан на венците или влошената челюст е пречка в стремежа им да постигнат пълна, красива усмивка. За щастие, нашият имплантолог е горд да предложи най-новата технология за костно и тъканно инженерство. С тези най-съвременни техники вашата липсваща структура може да бъде безпроблемно възстановена и може да бъде създадена нова, издръжлива основа за импланти и заместващи зъби.

Запазете си час за консултация

Ние ще се погрижим да получите максимално точна, акуратна информация за вашето състояние и ще ви предложим най-доброто решение за поставяне на импланти. 

Професионална дентална за цялото семейство в град София.

Научете първи за актуалнипромоции в дентална клиника B-dent. 

Share with

Start typing and press Enter to search