Какво представлява избелването на зъбите?

Избелването на зъбите е начин да подобрите цвета на вашите зъби с помощта на водороден пероксид. То е безопасно и ефективно, ако се извършва от зъболекар или под наблюдение на зъболекар.
Избелването на зъбите не премахва нищо от повърхността на зъбите или добавя нещо към зъбите.

Избелването на зъбите същото ли е като полирането?

Не. Рутинното полиране премахва повърхностните петна, причинени от кафе, цигари, червено вино и т.н. Използва силно полиращи или специални пасти или гелове. Може да се направи чрез:

  • От вашия зъболекар
  • Вие, като използвате пасти за зъби, води за уста или гелове, които можете да закупите в местната аптека.

Рутинното полиране може да премахне повърхностните петна от зъбите, но не променя цвета на вашите зъби. Ако имате дълбоки петна по зъбите, които не изчезват с рутинно почистване и полиране, говорете с вашия зъболекар. То може да е кариес или друг проблем. Избелването на зъбите премахва както повърхностните, така и вътрешните петна с помощта на водороден пероксид.


Безопасно ли е избелването на зъбите?

Избелване на зъби от зъболекар (при първо посещение) и под наблюдение на зъболекар (за останалите пъти) е напълно безопасно. Зъболекарят ще:

  • прегледа внимателно зъбите ви;
  • провери историята на оралното Ви здраве
  • реши с вас дали избелването на зъбите е подходящо за Вас
  • Както при всяко стоматологично или медицинско лечение, избелването на зъбите
  • трябва да бъдат съобразени с вашите нужди. Кажете на вашия зъболекар какво искате избелването на зъбите да постигне и всички притеснения, които може да имате. Вашият зъболекар ще
  • да ви насочи към правилното лечение за вас.
  • Това може да е рутинно професионално почистване от вас зъболекар, заедно с редовно четкане и почистване с конец от ще ви даде естествената усмивка „без петна“, която търсите. Може изобщо да не се нуждаете от избелване на зъбите.

Колко дълго трае избелващият ефект? Ефектът продължава до две години. Вашият зъболекар може препоръчват „допълване“ на всеки 6-12 месеца, за да възстановете всяка лека загуба на цвят.

Виж още:

Амалгамени пломби

Защо е важно да сменим амалгамените си пломби възможно най-скоро?

Денталната амалгама е била популярен материал за зъбни пломби(обтурации) в продължение на десетилетия. Тя се състои основно от живак и различни метали като сребро, олово и мед, и предоставя механична

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ »

Изкуственият интелект вече помага за по-здрави зъби!

Изкуственият интелект (ИИ) вече играе важна роля в подобряването на стоматологичната грижа и здравето на зъбите. В денталната медицина, точността и прецизността са от жизненоважно значение за успешното лечение на

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ »

„Кариес близнак“

Кариесът е едно от заболяванията, които най-често водят до посещение в денталния кабинет. Той се предизвиква от бактерии, които се развиват при недобре почистена храна и плака. Има значение и

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ »
Share with

Start typing and press Enter to search