мостове и корони

Мостове и корони

Зъбопротезирането е дял от денталната медицина, който се занимава с заместване на липсващи зъби или комплексна орална рехабилитация на зъбните дъги.

Зъбопротетичните интервенции гарантират възстановяването на денталната цялост, засегната от наранявания или деградация, като се използват мобилни или фиксирани протези, персонализирани за пациента, зъбни фасети, зъбни коронки, инкрустации, зъбни мостове и други сложни процедури върху импланти.

Зъбопротезирането не е свързано само с естетиката. Необходима е и функционална реконструкция, което означава, че трябва да се имат предвид следните аспекти: фонация (произвеждане на звуци), дъвчене (сдъвкване на храни) и зъбна оклузия, за да се избегне бруксизъм (скърцане със зъби). Зъболекарят или специалистът, който извършва такава процедура, трябва да визуализира крайния резултат и да може да го възпроизведе.

Цирконий, пресована керамика (литиев дисиликат) или керамика от фелдшпат са само няколко примера за нови материали, които могат да се използват, следвайки правилния протокол, за получаване на издръжливи конструкции, възможно най-подобни на естествените.

Зъбопротезирането и свързаната с него естетика не биха били възможни без зъботехнически лаборатории. Такива лаборатории предоставят съвременни технологии и специализирано оборудване за проектиране на работи върху зъбни импланти и не само. Освен това те могат да се прилагат и върху керамична циркониева конструкция, изработена с помощта на компютър: CAD/CAM. От керамика се изработват и инлеите, онлеите и коронките, които имат особен естетически характер в общото зъбопротезиране.

Виж още:

Амалгамени пломби

Защо е важно да сменим амалгамените си пломби възможно най-скоро?

Денталната амалгама е била популярен материал за зъбни пломби(обтурации) в продължение на десетилетия. Тя се състои основно от живак и различни метали като сребро, олово и мед, и предоставя механична

Прочети статията

Изкуственият интелект вече помага за по-здрави зъби!

Изкуственият интелект (ИИ) вече играе важна роля в подобряването на стоматологичната грижа и здравето на зъбите. В денталната медицина, точността и прецизността са от жизненоважно значение за успешното лечение на

Прочети статията

„Кариес близнак“

Кариесът е едно от заболяванията, които най-често водят до посещение в денталния кабинет. Той се предизвиква от бактерии, които се развиват при недобре почистена храна и плака. Има значение и

Прочети статията

Телефон за контакт

+359 878 335 889

Имейл адрес

clinic@b-dent.bg

Адрес

Студентски град,
ул. Пъстър свят 11а

Share with

Start typing and press Enter to search