Последствия при загуба на зъб

Последствия при загуба на зъб

Липсващите зъби оказват влияние
Вече ви липсват зъби или сте на път да извадите развалени или повредени перлено бели? Ако е така, трябва да знаете, че ефектите от загубата на зъби могат да бъдат значителни и дълготрайни. Това е повече от просто затруднение да дъвчете това, което искате, въпреки че това също може да бъде сериозно. За щастие много хора, на които липсват зъби, могат да се възползват от зъбните импланти в Хюстън. Продължете да четете, за да научите повече за психологическите ефекти от липсващите зъби – и как можете да ги предпазите да не се случат на вас със зъбни импланти.

Лошо самочувствие
Може да не е изненада, че хората, на които липсват зъби, също са по-склонни да съобщават за по-ниско самочувствие от тези, които имат пълна усмивка. Изследванията показват, че тази цифра е особено значима, когато хората не са били подготвени за загубата на зъби – например когато това се е случило внезапно или в резултат на нараняване. Когато нямате всичките си зъби, може да забележите затруднения във всичко – от това да ядете любимата си закуска до това как се чувствате, когато се смеете на любимия си комик. Тези различия наистина могат да повлияят на самочувствието на човек, особено с течение на времето.

Диетични ограничения
Липсата на зъби може да затрудни дъвченето на питателни и вкусни храни като пресни плодове и зеленчуци, ароматни меса и дори хрупкав хляб или сладки десерти. Неспособността да ядете всички храни, които сте обичали цял живот, е едно от особено значимите психологически последствия от загубата на зъби. В допълнение, това може да доведе и до бедна на хранителни вещества диета, която може да доведе до наддаване на тегло, умора или други ефекти от меката и небалансирана диета. Зъбният имплант може да осигури значителна помощ.

Променен външен вид
Една от неизбежните последици от загубата на зъби, ако не бъде поправена с цялостна зъбна подмяна като зъбен имплант е променен външен вид. Когато коренът на зъба е загубен, поддържащата коренова структура също липсва. Това е частта от зъба, която доставя важни хранителни вещества и притока на кръв към челюстта. Без него костта постепенно ще загуби обема си и ще се развие слаб, хлътнал вид. Този страничен ефект от загубата на зъби може сериозно да повлияе на самочувствието на човек.

Проблеми със зъбни протези
Психологическите ефекти от загубата на зъби също могат да бъдат значителни, ако стабилен зъбен заместител не се постигне своевременно. Традиционна протеза, която лежи върху венците, може да се плъзга или плъзга наоколо, което затруднява храненето, говоренето и усмивката с пълна увереност. Периодът на приспособяване на традиционната протеза също може да причини стрес, докато устата се приспособява към новия обект.

Анимирано поставяне на зъбна корона, поддържано от зъбен имплант

За щастие зъбните импланти в София могат да помогнат на пациентите да се насладят на стабилен, естествено изглеждащ зъбен заместител, който поддържа активен и здравословен начин на живот. За да дъвчете, говорите и се усмихвате без никакви проблеми след загуба на зъби, вие сте поканени да си уговорите час в нашия стоматологичен кабинет, за да обсъдим вашата кандидатура за зъбни импланти.

Share with

Start typing and press Enter to search